Hotelarstwo, a usługa gastronomiczna

Usługami gastronomicznymi są poszczególne czynności produkcyjne, które mają na celu przetwarzanie oraz przygotowywanie produktów spożywczych do swoistej konsumpcji, jak i czynności handlowe, polegające w szczególności na sprzedaży produktów kulinarnych. Jest tu również mowa o zapewnieniu warun¬ków konsumpcji na konkretnym miejscu. W związku z czym należy wskazać, że dla konsumenta produkt oferowany przez poszczególne przedsiębiorstwo gastronomiczne jest jednocześnie sumą kilku elementów, do których można między innymi zaliczyć: smak oraz aromat jedzenia; wielkości porcji; jak i również kompozycji posiłku. Kompozycja ta to przede wszystkim estetyczny wygląd podanej potrawy na talerzu. Jest tu również mowa o lokalizacji zakładu; jak i również dostępności do usług gastronomicznych. Następnie można wskazać wygląd zewnętrzny, umeblowanie oraz dekorację wnętrza. Należy więc przypomnieć, że usługami gastronomicznymi są poszczególne czynności produkcyjne, które mają na celu przetwarzanie i przygotowywanie produktów spożywczych do konsumpcji. Następnymi elementami jest jadłospis, oferta przystosowana do poszczególnego klienta, jak i również cena równa jakości produktu. W związku z czym cena posiłku uzależniona jest od klasy lokalu gastronomicznego oraz rodzaju kuchni.